logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Hej och välkommen!

Det är turbulent i vår omvärld och vi tror att det är fler än vi som känner både sorg och oro över det som händer i Ukraina. Lås oss försöka hjälpa till där vi kan, alla kan vi göra något!

Trots att mycket känns oviktigt i skuggan av det som händer inte långt från Sverige fortsätter vi med våra verksamheter. Vi hoppas att du vill ta del av vårt uppfräschade nyhetsbrev som vi tror kan vara matnyttigt för dig som företagare. Hör gärna av dig och berätta vad du tycker.

Med hopp om en snar ljusare tid.
Nolér Revision & Baskonsult
Nyhetsbrev-Bild-1

Så kan du lyfta företagets årsredovisning

En årsredovisning innehåller ofta bara en ekonomisk sammanställning. Men visste du att i årsredovisningens verksamhetsberättelse går det faktiskt att ta ut svängarna en hel del och berätta både om året som gått och företagets visioner framåt.

NYHETER

Nyhetsbrev-Bild-2

Leasing eller avbetalningsköp?

Om du väljer leasing eller köp på avbetalning kan få stora skattemässiga konsekvenser. Särskilt när det gäller personbilar. Se hur Skatteverkets nya syn på gränsdragningen påverkar ditt företag.

Höga sanktionsavgifter när reglerna om penningtvätt inte följs

Alla företag som är verksamhetsutövare enligt penningtvättsreglerna måste göra riskbedömningar och rutiner för att förhindra att deras varor eller tjänster kan utnyttjas för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Det kan bli kostsamt att inte ha gjort riskbedömningar och följa rutinerna. Det framgår av en ny dom i Kammarrätten i Stockholm.

Fordonsbeskattning

Regeringen föreslår att miljöstyrningen i bonus-malus-systemet ska skärpas. Detta sker genom att koldioxidbeloppen som ingår i fordonsskatten på nya fordon höjs. Regeringen presenterar samtidigt ett förslag att sänka energiskatten på bensin och diesel.

Sociala avgifter och skatteavdrag vid sommarjobb

Regeringen föreslår en tillfällig sänkning av arbetsgivaravgifter för unga vuxna under perioden juni till augusti 2022. Det finns flera olika nedsättningar och här reder vi ut vad som kommer att gälla vid sommarjobb 2022.

Höga elpriser

Det blir ingen kompensation för företags höga elpriser enligt regeringen. Endast hushåll med en högre förbrukning kommer att få del av sänkta elpriser. Detta innebär att bl.a. att fastighetsägare där hushållen saknar individuell elmätning inte får del av kompensationen.

VISSTE DU ATT...

Den sista februari var det internationella musarmsdagen. Ingen rolig sak att råka ut för. En vanlig orsak till musarm är dålig arbetsställning och att jobba ensidigt med axlar, nacke och armar. Läs mer om skatteregler för hälso- och sjukvård, företagshälsovård och rehabilitering.
Nyhetsbrev-Bild-4

Dags att komma i form?
Det här kan du dra av på firman:

Driver du aktiebolag kan du skattefritt få friskvård betalt av företaget upp till 5 000 kronor per år. Sedan i somras ingår en hel rad nya aktiviteter i det du kan göra avdrag för. På listan finns fritidsaktiviteter som kanske inte traditionellt räknas till motion. Och dessutom mer avancerade kurser.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Nolér Revision AB
Mastgatan 2A • Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 • Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se
Email Marketing Powered by MailPoet