Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Snart är sommaren här!

Även om det på sina håll i landet fortfarande känns kallt och ruggigt går vi trots allt mot ljusare tider. I alla fall vädermässigt. I detta nummer av nyhetsbrevet ger vi tips för sommarvikarier och går igenom regler för anställdas semester. Vi berättar också om Ägaranalys som vi ibland använder i vår rådgivning för att du som är företagsägare ska kunna fatta välgrundade långsiktiga beslut som är bra för både dig och ditt företag. Vi går igenom regeringens vårbudget som presenterades förra veckan. Och så har vi en fråga om dina semesterplaner.

Hoppas att du vill läsa!

Hälsningar alla hos Nolér

I FOKUS

Sommarvikarier – så funkar det

Har du hittat sommarvikarier som verkar både trevliga, snabba och noggranna? Grattis, då är det bara några saker du behöver ordna med för en lugnare sommar. Här får du koll på de viktigaste. Och i slutet av artikeln kan du också läsa om vilka semesterregler som gäller för dina anställda.

Ägaranalys för bättre långsiktiga beslut

Ägaranalys är ett verktyg som vi på LR Redovisning & Revision använder i vår rådgivning till företagsägare. Verktyget gör det möjligt att planera långsiktigt för både företaget och ägarens privatekonomi och att simulera olika alternativ och effekterna av dem. För ägarledda företag är ju bolagets medel ofta en förlängning av ägarens plånbok och då behöver man väga in både bolaget och de privata förutsättningarna. Detta är något vi på LR är stolta över att kunna erbjuda våra kunder och vi ställde därför några frågor till Per Hässler som är grundare och VD på Your Company Sweden som tagit fram verktyget.

NYHETER

Vårändringsbudgeten 2024

Vårändringsbudgeten innehåller inte några förslag som tar direkt sikte på företagen, vilket är helt normalt. Däremot aviserar regeringen några förslag som kan komma längre fram.

Uttagsbeskattning i enskild näringsverksamhet

En tillgång i en näringsverksamhet som används privat räknas som en förmån och ska beskattas. Men det finns olika regler för om användandet sker i en enskild näringsverksamhet eller av en anställd i ett aktiebolag.

Ersättning för höga sjuklönekostnader upphör

Små och medelstora företag har hittills kunnat få ersättning vid särskilt höga sjukkostnader. Regeringen föreslår att dessa regler avskaffas den 1 juli 2024.

Moms vid delad användning av lokaler

Högsta förvaltningsdomstolen har tidigare kommit fram till att det inte finns något som hindrar frivillig registrering till mervärdesskatt i de fall flera hyresgäster delar samma yta. Skatteverket har nu gjort en ny tolkning av rättsläget efter domarna.

SVARA PÅ EN FRÅGA

Hur är semesterläget?

Hur är det egentligen, har du några semesterplaner? Många företagare fastnar i jobbet och vilar nästan aldrig. Men att prioritera bort semestern är ofta en dålig idé om du vill hålla i längden. Hur du än väljer att göra så finns det många saker ditt lokala LR-kontor kan hjälpa till med så att du får en lugnare sommar.

Visste du att…

…den 2 maj är sista dagen för att lämna in inkomstdeklarationen? Svårt att hinna med? Lugn, ditt lokala LR-kontor hjälper dig med anstånd.

Belopp och procent

Här finner du aktuella uppgifter om olika belopp och procent som ofta används av företag.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarbyrå har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.

Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet