logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Trevlig helg!

De sista veckorna innan jul brukar inte bara bjuda på glögg och pepparkakor, utan också en hel del stress. Men innan kommande ledighet hoppas jag att du vill läsa årets sista nyhetsbrev från oss på LR Revision och redovisning. I det här numret tipsar vi om hur du maximerar ditt utdelningsunderlag, hur du kan använda inventeringen till smartare affärer och så avslutar vi med vår checklista inför nyår. Vi har också gjort en intervju med Thomas Engelbrektsson som är en av dem som var med när LR Revision och redovisning i dess nuvarande form grundades för 25 år sedan.

Vi vill också passa på att tacka alla våra kunder för ett gott samarbete under året som gått.
Hoppas att ni får en riktigt fin jul och festligt nytt år. Vi ses 2024!

Kontoret har begränsad bemanning den 22/12 - 7/1.

Hälsningar
Alla hos Nolér

I FOKUS

Maxa ditt utdelningsunderlag inför årsskiftet

Före årsskiftet är det dags, för dig som är aktieägare i ett fåmansbolag, att maximera underlaget för lågbeskattad utdelning. Din rådgivare hjälper dig med detaljer och uträkningar, men enkelt uttryckt handlar det om att ta ut tillräckligt hög kontant lön senast den sista december.

NYHETER

Traktamenten 2024

Vid tjänsteresor kan traktamenten utgå. För 2024 höjs beloppen för de skattefria traktamentena.

Fördelning av moms i blandad verksamhet

Många företag har verksamhet som både är momspliktig och momsfri. En viktig fråga är då hur ingående moms på gemensamma inköp ska fördelas mellan den momspliktiga och momsfria delen. Den frågan har nu avgjorts av en dom i Högsta Förvaltningsdomstolen.

Uppgifter i en faktura

En fullständig faktura ska bland annat innehålla uppgifter om levererade varor och tjänsters mängd/omfattning och art. Skatteverket har nu preciserat vad dessa krav innebär.

Arbetsgivaravgifter för ungdomar

Från den 1 januari 2024 ska arbetsgivaren betala fulla arbetsgivaravgifter även för ungdomar mellan 15 och 18 år.

Koll på lagret med årlig inventering

Om du, i din verksamhet, har varor i lager behöver du genomföra en fysisk inventering av lagret. Ofta sker detta i samband med bokslutsdagen som för många infaller i samband med årsskiftet. En lagerinventering ger dig inte bara koll på dina faktiska tillgångar utan kan också användas för att planera framåt och fatta smartare beslut. Vi berättar hur.

LR: pigg 25 åring i förändrad bransch

För 25 år sedan tog en grupp före detta anställda över revisionsverksamheten från det då LRF ägda LRF Revision AB och startade det nätverk som skulle bli LR Revision och Redovisning. Ett sjuttiotal personer som ganska snart enades om grunden med lokalt förankrade och lokalt ägda företag som tillsammans äger nätverket. Thomas Engelbrektsson är en av dem som var med från början. Här berättar han om ett nätverk som förändrats en hel del, men har nära till rötterna med lokal förankring och goda kundrelationer.

Så får du ett bra avslut på 2023 och en bra start på 2024

Inför årsskiften finns det flera saker att tänka på för dig som är företagare. Följ vår checklista för en bra start på det nya året.

Visste du att…

…julgåvor är skattefria för de anställda om värdet inte är högre än 500 kronor inklusive moms. Du måste ge gåvan till alla anställda eller till en större grupp av anställda för att reglerna om skattefrihet ska gälla. Tänk på att om de anställda kan välja att skänka ett belopp till en välgörenhet beskattas detta belopp normalt hos den anställde som lön.

Belopp och procent

Här finner du aktuella uppgifter om olika belopp och procent som ofta används av företag. Efter årsskiftet publiceras belopp och procent för 2024.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarbyrå har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.

Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet