logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Se möjligheterna i förändringar

Det är lätt att bli stressad och orolig när konjunkturen är svag, räntorna höga och inflationen fortsätter. Att driva företag i dessa tider är inte enkelt. Men låt oss inte glömma den gamla klyschan: efter regn kommer sol. För även om det kan vara turbulent just nu finns det många möjligheter och mycket att göra för att hänga i. I detta nyhetsbrev tar vi som vanligt upp nyheter, men vi berättar också om digitalisering, likviditetsprognoser och vad en kontrollbalansräkning är.

Hoppas att du vill läsa!

Nolér Revision & Baskonsult

Frukostevent hos Nolér den 15/11


Vi vill påminna om att vi nu på onsdag den 15/11 kl 07:30-09:30 har ett frukostevent hos oss. Det bjuds på god frukost och du får träffa alla oss som jobbar här.
Temat på morgonen är pensioner. Skicka in en anmälan till info@nolerrevision.se.

Varmt välkommen!

I FOKUS

Digitala verktyg vanliga bland läsarna

I tidigare nyhetsbrev var vi nyfikna på hur digitaliserade läsarna är i sin hantering av företagets ekonomi, fakturor och kvitton. Bland de som svarade på våra frågor använder 76 procent digitala verktyg för ekonomihantering. Ännu vanligare är att skicka och ta emot digitala fakturor, 83 procent skickar och 87 procent tar emot.

Det enda område där den digitala tekniken fortfarande är i minoritet är redovisning av kvitton. Endast 37 procent redovisar kvitton digitalt. Om ditt företag är ett av dem som ännu inte använder digitala verktyg hjälper vi er gärna att komma i gång.

Likviditetsprognos för bättre koll (och nattsömn)

För många företag varierar likviditeten över tid. Minskad likviditet behöver inte innebära att det går dåligt för bolaget. Det kan vara en följd av en större investering, nya inventarier eller att medlen är uppbundna i form av lager. Men minskad likviditet kan vara varningsklocka. Med en likviditetsprognos får du bättre koll. Och kanske även bättre nattsömn…

Vad händer om det ändå inte löser sig - Kontrollbalansräkning

Det finns regler i ett aktiebolag som är till för att skydda bolagets fordringsägare. Till dessa hör regler om kontrollbalansräkning när ett bolag går dåligt. Reglerna innebär en skyldighet för styrelsen att agera om förlusterna är så stora att bolagets eget kapital understiger mer än hälften av det registrerade aktiekapitalet. Det övergripande syftet är att livskraftiga företag ska kunna drivas vidare och att företag som inte har någon livskraft ska avvecklas.

NYHETER

Budgetpropositionen 2024

Regeringen har presenterat budgetpropositionen för 2024. Den innehåller relativt få förslag som direkt berör företag och företagare. Vi sammanfattar förslagen här, men observera att förslagen föreslås träda i kraft vid olika tidpunkter.

Dags för uppskjutna skatter från pandemin

Under pandemin var det många som utnyttjade möjligheten att få anstånd med skatteinbetalningar. Nu är det dags att betala av de anstånd man fått. Om ditt företag har fått anstånd, men har svårt att betala när det är dags måste du antingen ansöka om förlängt anstånd eller en avbetalningsplan. Vid en eventuell konkurs är det nämligen du som styrelseledamot som blir personligt betalningsansvarig för de uteblivna skatteinbetalningarna.

Visste du att…

…enligt Myndigheten för tillväxtanalys gick 1 946 svenska företag i konkurs under första kvartalet 2023. Men under samma period startades 14 231 nya företag i landet.

Belopp och procent

Här finner du aktuella uppgifter om olika belopp och procent som ofta används av företag.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarbyrå har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet