logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Välkommen nystart!

Visst är det nåt speciellt med tiden mellan sommar och höst. Ny energi och förhoppningsvis nya idéer. Men för oss som driver företag finns mycket som påverkar på ett sätt som kan vara svårt att överblicka, inte minst i vår oroliga omvärld.

I det här nyhetsbrevet tar vi upp ämnen som kan vara aktuella både för företag som går bra och för de som oroar sig över framtiden. Oavsett vilka dina utmaningar är hjälper vi gärna till med rådgivning kring ditt företags ekonomi.

Hoppas att du vill läsa!

Nolér Revision & Baskonsult

I FOKUS

Hur digital är du?

Vi är nyfikna på hur ni som läser jobbar med digitalisering av er ekonomihantering. Svara gärna på våra enkla frågor.

Då ska du välja brutet räkenskapsår

För de allra flesta företag sammanfaller räkenskapsår med kalenderår. Men för vissa kan det passa bättre med brutet räkenskapsår. Vi reder ut vem det kan vara aktuellt för och vilka fördelarna är.

NYHETER

Digitala årsstämmor i aktiebolag och ekonomiska föreningar

Under Covid-19 pandemin var det tillåtet att hålla digitala årsstämmor. Regeringen föreslår nu att denna möjlighet blir kvar.

Moms vid försäljning av begagnade varor

När ett företag säljer begagnade varor som köpts in från privatpersoner finns det i regel ingen ingående moms att dra av. Då kan momsen beräknas på vinstmarginalen (VMB). Vinstmarginalbeskattning kan även tillämpas på t.ex. konstverk, antikviteter och samlarföremål.

Basbelopp 2024

Prisbasbeloppet beräknas bli 57 300 kr 2024, vilket innebär en höjning med 4 800 kr jämfört med 2023.

Tips!

Sista dag för att ansöka om elstöd är den 25 september 2023.

Tips för framgångsrik kapitalförvaltning

Samtidigt som en del branscher har det tufft, och till och med svårt att få ihop ekonomin, finns det naturligtvis även de som har ett överskott av kapital. För företag finns flera sätt att arbeta mer aktivt med kapitalförvaltning både på kort och lång sikt. Vi reder ut för- och nackdelar och vad du ska tänka på för att minimera risker, men samtidigt utveckla företagets tillgångar.

Belopp och procent

Via länken nedan hittar du information om olika aktuella belopp och procent som ofta används av företag. Uppgifterna gäller 2023 (inkomster som deklareras 2024) om inte annat anges.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet