logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Sommar, sol och semester

Ja, visst är det väl fint väder och ledighet som lockar för många av oss just nu. Och det är viktigt att vara ledig och tänka på annat än jobb, även för företagare. I det här numret tipsar vi om saker som kan göra ledigheten lite lugnare. Vi tittar framåt mot höst-kickoff (om du inte planerat ännu …). Och som vanligt får du nyheter, belopp och procent samt vårt nya inslag ”Hur är konjunkturläget?”.

Kontoret i Kumla kommer vara semesterstängt vecka 29-31. Det kan vara viss begränsad bemanning dessa veckor. Ring och stäm av innan du gör ett besök på kontoret. Vi vill även påminna alla våra kunder om att lämna in material och löner i god tid.

Trevlig sommar!

Nolér Revision & Baskonsult

I FOKUS

Hur är konjunkturläget?

Sedan förra nyhetsbrevet ställer vi några frågor om konjunkturen framöver och den första enkäten visar en relativt stabil framtid. Läsarna av LRs nyhetsbrev verkar se framtiden an med relativ tillförsikt.

Högsäsong för skojare

När du tar semester jobbar bluff-företag och fakturaskojare för fullt. Sommarvikarier och sämre rutiner innebär större möjligheter för dem att luras. Något som i värsta fall kan innebära stora, och dyra, konsekvenser.

NYHETER

Laddning av elbilar

Riksdagen har beslutat att laddning av elbilar på arbetsplatser inte förmånsbeskattas av den anställde. Reglerna är tillfälliga och gäller under perioden 1 juli 2023 till den 30 juni 2026.

Moms - kontorsmöbler

Företags inköp av kontorsmöbler som placeras i en anställds hem ger inte rätt till avdrag för ingående moms.

Moms – flera hyresgäster delar på en lokal

Det har länge varit oklart vad som gäller momsmässigt när flera företag delar på en lokal. Den fråga som nu prövats är om avdrag för ingående moms kan vägras enbart av den anledningen att flera hyresgäster delar på samma lokalyta.

Elstöd

Nu kan företag ansöka om utbetalning av elstöd. Själva ansökan sker på Skatteverkets hemsida och utbetalning sker till företagets skattekonto. Läs mer om ansökan går till och hur elstödet ska hanteras i redovisningen och i deklarationen.

Rätt förväntningar och upplägg för höstens kickoff

Hösten känns avlägsen, men hux-flux är den här och många är tillbaka fulla av idéer. En kickoff kan vara ett utmärkt sätt för medarbetarna att komma i gång och på ett peppigt sätt starta upp en ny säsong. Här kommer våra tips för en lyckad kickoff och vad som gäller för skatteavdrag.

Lathund för en lugn semester

För att sommaren ska bli precis så där avslappnad och lugn som vi vill finns det en del saker som du kan förbereda för att slippa mental semesterstress och framför allt en brysk återkomst till jobbet igen. Här kommer fyra enkla tips.

Semestern, företagarens bäste vän

Känner du precis som många andra att du fastnar i jobbet och aldrig riktigt vilar. Att prioritera bort semester är en dålig idé om du vill nå goda resultat resten av året. Att återhämta sig, ladda batterierna och kanske få nya idéer och infall är inte bara bra för dig, utan också för ditt företag.

Visste du att…

…ju högre arbetsbelastning du har haft, desto längre tid behöver du ledigt för återhämtning. Men den optimala semesterlängden är individuell.

Belopp och procent

Via länken nedan hittar du information om olika aktuella belopp och procent som ofta används av företag. Uppgifterna gäller 2023 (inkomster som deklareras 2024) om inte annat anges.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 • Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 • Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet