logotyp
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Höst och tid för nystart

Visst är hösten en bra tid att se över saker i sitt företagande. Och särskilt nu i oroliga tider är det ännu viktigare att vara så väl förberedd man kan. I det här numret av vårt nyhetsbrev kan du läsa om hur digitalisering ger flexibilitet och ökad koll på ekonomin, hur du kan följa upp och överklaga skattebesked samt hur indexregleringen kommer att påverka hyrorna. Vi berättar också om nya regler för företagsrekonstruktioner och basbelopp.

Trevlig läsning!

Nolér Revision & Baskonsult

Kundevent hos Nolér

Vi planerar för att ha en kundfrukost. Ett trevligt tillfälle för att ses, äta frukost och informera.
Vi skulle gärna vilja veta vad du som kund vill få för information under träffen. Här kommer några förslag:

1. Försäkringar (t ex pensionsförsäkring, sjukförsäkring)
2. Bilförmåner/elbilar
3. Egna förslag?Återkoppla till din konsult med önskemål och förslag!

Tips inför Julen

Snart börjar vi närma oss juletider. När du köper gåvor till din personal, tänk på att värdet inte bör överstiga 500 kr (inklusive moms), för att personalen inte ska bli förmånsbeskattad.

Tänk även på att be om faktura vid julbord med personalen, för att momsen ska vara avdragsgill.

Skordetroska

Digitalisering ger Sättra Gård full koll på ekonomin

”Våga prova!” Det är Sättra Gårds vd Mats Erikssons tips till företag som funderar på att digitalisera ekonomin. Han berättar om fördelarna när hans lantbruks- och entreprenadföretag gick från papper och pärmar till realtidsredovisning i molnet.

Visste du att...

…fika på jobbet är avdragsgillt upp till 60 kr per person. Passa på att bjuda på kaffe och bulle på kanelbullens dag den 4 oktober.
Slutskattebesked

Så följer du upp slutskattebeskedet

Just nu skickar Skatteverket ut slutskattebesked och för de flesta är det inga större överraskningar. Men som företagare kan det finnas poäng att se över detaljerna, följa upp och eventuellt begära ändring av beslut.

NYHETER

Nya regler om företagsrekonstruktion

Företagsrekonstruktion innebär att företag med ekonomiska problem, men som har möjlighet att överleva, ska kunna rekonstrueras för att kunna drivas vidare. En helt ny lag om företagsrekonstruktion med flera viktiga nyheter har införts. Läs mer om dessa här.

Uppgifter i en faktura

Det finns krav både i bokföringslagen och mervärdesskattelagen på vilka uppgifter en faktura måste innehålla. Om uppgifterna inte är fullständiga eller felaktiga kan detta innebära att en köpare vägras avdrag för ingående moms. Skatteverket har nu förtydligat vad som gäller i olika avseenden.

Basbelopp 2023

Regeringen har nu beslutat om 2023 års olika prisbasbelopp. Prisbasbeloppen höjs med 4 200 kr jämfört med 2022-års belopp.
Hyreshojningar

Hyreshöjningar att vänta på lokaler

Många hyreskontrakt för lokaler innehåller index- och fastighetsskatteklausuler. Dessa klausuler innebär i regel en väsentlig hyreshöjning för 2023.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.

Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36, Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Email Marketing Powered by MailPoet