logo1
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Äntligen tillbaka!

Visst är det skönt med sommar och semester, men det är något speciellt med uppstarten inför hösten ändå. Mer energi och förhoppningsvis nya idéer. Samtidigt ser vi med oro på utvecklingen, både i vår närmiljö, men också den globala. Inflationen ökar, råvarupriserna sticker i höjden och el och bränsle blir dyrare och dyrare.

Många saker påverkar oss som driver företag och i detta nyhetsbrev försöker vi ge dig råd på vägen för att navigera i osäkerheten. Vi tar också upp det aktuella ämnet konferens och svarar på frågor från företagaren Karin som funderar på att ordna en kick-off med sina medarbetare.

Hoppas att du vill läsa!

Nolér Revision & Baskonsult

Konferens

Den 13-15/9 kommer vi på Nolér och Baskonsult att åka på konferens. Vi är åter på kontoret på fredag den 16/9.
Vid brådskande ärenden kan du ringa till kontoret i Örebro, på tfn 019-18 38 50.

Facebook

Gå gärna in på Facebook och följ oss på Nolér.
facebook twitter 
LR-Oroligatider

Oroliga tider – så kan du förbereda dig

Vi lever i oroliga tider. Mycket runt omkring oss förändras snabbt och många företagare drabbas hårt. Men det går att förbereda sig och du kan få bra hjälp på vägen.

NYHETER

Anställningsskydd

Förändrade regler om anställningsskydd införs den 1 oktober 2022. Lagen om anställningsskydd anpassas för att dels skapa ökad flexibilitet för arbetsgivare, dels ge anställda en ökad trygghet inte minst genom studie- och kompetensstöd. Lagen kompletteras av kollektivavtal och i dessa avtal kan finnas regler som avviker från lagstiftningen. Här går vi igenom de viktigaste nyheterna i lagen.

Inköp av kontorsutrustning som placeras i en anställds hem

Under Coronapandemin har det blivit allt vanligare med hemarbete och många arbetsgivare köper kontorsutrustning som placeras i hemmen. Frågan om vad som gäller för arbetsgivares avdragsrätt för ingående moms när anställda gör utlägg har nu delvis fått sin lösning.

Avdrag för resor i tjänsten med motorcykel och mopedbil

Skatteverket har kommit med nya diektiv för resor i tjänsten och för arbetsresor.

Eftergift av en fordran till ett bolag

Det är inte ovanligt att en aktieägare som tidigare skjutit till pengar i ett bolag som lån efterger detta när bolaget går dåligt. Frågan blir då hur denna eftergift ska behandlas skattemässigt. Det finns i princip två alternativ – antingen som ett aktieägartillskott eller som ett ackord. De olika alternativen leder till helt olika skattekonsekvenser.
LR-Visste-Du

Visste du att...

… så lite som en halvtimme om dagen ute i naturen kan ge mindre stress, bättre psykisk hälsa och stärkt kognitiv förmåga.
LR-Kickoff

Allt du behöver veta inför kick-offen eller konferensen

Karin Wahlén driver sedan elva år kommunikationsbyrån Kult PR. Tillsammans med sina fem medarbetare arbetar hon med rådgivning, kommunikation och produktion inom kultursektorn. Lagom till hösten kommer två nya medarbetare till byrån och Karin funderar på att ordna en konferens. Men vilka regler gäller för konferenser och kick-offer?
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 Kumla
Postadress: Box 1 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Email Marketing Powered by MailPoet